Implantul dentar reprezinta una din marile descoperiri ale medicinei dentare aducand solutii revolutionare si speranta pacientilor edentati (cu dinti lipsa) in anumite cazuri schimband practic vietile oamenilor.
Implantul dentar este o piesa din titan tratata special pentru a se integra in osul uman cel mai adesea sub forma unui surub care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa. Implantul este inserat in osul maxilar sau mandibular printr-o metoda chirurgicala simpla si nedureroasa intr-un timp foarte scurt. Aceasta operatie are loc sub anestezie locala. Urmeaza o perioada de 3-6 luni necesara integrarii implantului in osul alveolar (osteointegrare). Dupa acest interval de timp in acest implant dentar se va atasa bontul protetic aferent care o parte din el intra subgingival iar pe restul bontului va fi cimentata coroana protetica. Implanturile dentare pot: sa inlocuiasca unul sau mai multi dinti; sa fie suport pentru o lucrare protetica cu scopul de a elimina o proteza totala; sa fie suportul pentru proteze dentare totale. Pentru aplicarea implanturilor dentare echipa Plusdent foloseste o tehnologie speciala: fiziodispenserul cu fibra optica. Beneficiile implantului dentar: va imbunatatesc calitatea vietii fiind construit astfel incat sa ofere o senzatie de naturalete; va permite sa aveti un zambet frumos si confortabil, arata si se simte ca dintii dumneavoastra naturali; va asigura un mestecat adecvat pentru o dieta sanatoasa si imbunatatita; nu necesita sacrificarea dintilor adiacenti asa cum o impun puntile dentare, deoarece vecini nu sunt implicati in suportul implantului; diminueaza pierderea de os si retragerea gingiei asociate cu pierderea dintilor. Implanturile dentare sunt la fel ca dintii dumneavoastra naturali necesita o igiena foarte atenta si vizite regulate la medical dentist.
Pentru finalizarea tratamentului sunt necesare doua etape. Prima etapa este inserarea implantului. Urmeaza o perioada de pauza de 3-6 luni necesara integrari implantului. Dupa aceasta perioada urmeaza  a doua etapa pentru finalizarea tratamentului.