Mobil: +40.746.657.553  / +40.348.419.491  |  office@plusdent.ro  |  Luni-Vineri -12:00-20:00

O proteza dentara este un aparat care este purtat pentru a inlocui dintii pierduti sau lipsa si va permite sa va bucurati de o alimentatie sanatoasa si un zambet perfect. Protezele totale inlocuiesc dantura in totalitate iar cele partiale umplu spatiile create de dintii pierduti si este atasata dintilor naturali, cu cleme de metal sau cu dipozitive numite crosete. Baza unei proteze este numita farfurie si este fabricata din rasini acrilice sau din combinati ale acestora cu diverse metale. Dinti in mod normal sunt fabricati din plastic si pot fi facuti sa se potriveasca cu dinti naturali.
Protezele scheletate se indica in cazul existentei unui numar de dinti la nivelul arcadelor. Sunt alcatuite dintr-o parte fixa si o parte mobila. Se realizeaza partea fixa a lucrari care se aplica pe dinti existenti, continand niste elemente speciale de prindere pentru partea mobila a lucrarii. Pacientul resimte un confort  mai mare in cazul protezelor scheletate.
Protezele aplicate pe implanturi dentare-in cazul in care pacientii doresc o lucrare fixa sau mobilizata si nu mai exista nici un dinte se poate apela la implantologie pentru a introduce un numar de 3,4 impanturi dentare pe care se aplica niste sisteme speciale pe care se realizeaza o proteza perfect adaptata.Confortul resimtit fiind acelasi sau mai bun decat in cazul protezelor scheletate.