Mobil: +40.746.657.553  / +40.348.419.491  |  office@plusdent.ro  |  Luni-Vineri -12:00-20:00

Bijuteriile dentare au devenit un accesoriu la moda in ultimul timp si faptul ca se aplica extreme de usor si fara durere le face sa devina din ce in ce mai populare printre reprezentantele sexului frumos. Bijuteria dentara se aplica pe dinte cu ajutorul unui adeziv special activat cu ajutorul lampii de fotopolimerizare astfel incat nu afecteaza integritatea si sanatatea dintelui dumneavoastra. Ea poate fi indepartata foarte simplu de catre medicul dentist in cazul in care nu o mai doriti.Bijuteriile dentare au devenit un accesoriu la moda in ultimul timp si faptul ca se aplica extreme de usor si fara durere le face sa devina din ce in ce mai populare printre reprezentantele sexului frumos. Bijuteria dentara se aplica pe dinte cu ajutorul unui adeziv special activat cu ajutorul lampii de fotopolimerizare astfel incat nu afecteaza integritatea si sanatatea dintelui dumneavoastra. Ea poate fi indepartata foarte simplu de catre medicul dentist in cazul in care nu o mai doriti.

O fateta poate face un dinte ciobit sa arate din nou intact. Portelanul acopera toata suprafata frontala a dintelui stricat cu o carapace subtire. Lipirea uneori in loc de portelan se foloseste material compozit de culoarea dintelui. Restraurarile compozite se pot folosi pentru a repara dintii frontali ce au o ciobire mai mica sau colturile sparte.

Un inlay sau onlay este o solutie de tratament mult mai conservatoare pentru un dinte decat o obturatie clasica. Incrustatiile sunt ca obturatiile din compozit numai ca acestea sunt facute integral din ceramica in laboratorul de tehnica dentara (prin metoda de frezare CAD-CAM) si prezinta o fidelitate si o rezistenta mult mai mare fata de obturatiile clasice. Inlay-urile sunt asemanatoare cu obturatiile (plombele) se folosesc atunci cand trebuie sa inlocuiasca o portiune din dinte situata in interiorul dintelui (inlay-ul va fi inconjurat de dinte sanatos). Inlay-urile sunt confectionate din ceramica asemanatoare cu dintele natural. Onlay-deosebirea de inlay consta in faptul ca sunt niste reconstructii dentare mult mai intinse extinzandu-se inafara dintelui.
Ele sunt modelate astfel incat ajung sa para invizibile, sunt cimentate cu ajutorul unui adeziv special.

Caria dentara este un proces distructiv cronic al tesuturilor dure ale dintelui, fara caracter inflamator, producand necroza si distructia acestora urmate de cavitate coronara sau radiculara. Caria dentara constituie prin complicatiile sale principala cauza de pierdere a dintiilor. Traditionalele obturatii cu amalgam au fost folosite de peste un secol au rezistat foarte bine dar totusi dezavantajul este ca nu sunt estetice si pot fi vizibile atunci cand zambiti sau radeti. Obturatiile cu compozit pot fi o solutie alternativa in foarte multe situatii. Materialele compozite folosite in clinica Plusdent permit refacerea structurii dentare respectind anatomia, culoarea si functionalitatea dintelui. Cu obturatiile de compozit puteti zambi linistiti fara a lasa sa se vada ca ati fost la dentist.

Pentru ca un zambet impecabil se obtine numai atunci cand dintii sunt intr-o stare perfecta echipa Plusdent foloseste cu succes fatetele ceramice.
Fatetele din ceramica sunt mici (0,6-1mm) piese protetice realizate din ceramica sau ceramica pe suport de zirconiu ce sunt lipite cu un adeziv special pe suprafata din exterior a dintelui (suprafata slefuita in scopul fatetarii ). Ele reprezinta o metoda ideala de a trata coloratiile profunde ale dintiilor,neregularitatiile sau forme defectuoase ale dintiilor precum a inchide spatiile dintre dinti, pentru a acoperii dintii fisurati sau fracturati. Atunci cand sunt atasate de dinte fatetele ceramice sunt practic invizibile si deasemenea extreme de rezistente la coloratiile date de cafea, ceai negru sau datorate fumatului. Astfel va veti putea bucura de micile dumneavoastra placeri si in acelasi timp sa va pastrati un zambet stralucitor.

Zambetul este primul lucru pe care il observam la o persoana. Un zambet frumos nu poate fi trecut neobservat, insa el depinde de o dantura frumoasa. Orice tratament de cosmetizare a zambetului incepe printr-o albire dentara. Exista diferite modalitati si proceduri pentru albirea dentara de la cele profesionale care pot fi realizate  la Plusdent pana la solutii simple dar mai putin eficiente la care pacientii apeleaza (paste de dinti cu efect de albire a dintilor, benzi si geluri de albire a dintilor etc). Albirea ideala - cel mai cunoscut si mai eficient procedeu de albire dentara este cel cu lampa ZOOM. Aceasta presupune aplicarea pe dinti a unui gel special care contine peroxid. Cu ajutorul unei lumini speciale gelul este activat, patrunde in smalt si albeste dintii. In cazul in care albirea se face la domiciliul este nevoie de  mai mult timp deoarece substanta folosita in gutiere speciale are o concentratie mult redusa. Gelul de albire este pastrat pe dinti de 4 pana la 6 ore pe zi aproximativ doua saptamani pentru ca rezultatul sa fie vizibil. Nu este recomandata albirea dentara excesiva si repetata a dintiilor cu produse puternice de albire intrucat acestea produc daune ireparabile la nivelul dintilor.