Mobil: +40.746.657.553  / +40.348.419.491  |  office@plusdent.ro  |  Luni-Vineri -12:00-20:00

O proteza dentara este un aparat care este purtat pentru a inlocui dintii pierduti sau lipsa si va permite sa va bucurati de o alimentatie sanatoasa si un zambet perfect. Protezele totale inlocuiesc dantura in totalitate iar cele partiale umplu spatiile create de dintii pierduti si este atasata dintilor naturali, cu cleme de metal sau cu dipozitive numite crosete. Baza unei proteze este numita farfurie si este fabricata din rasini acrilice sau din combinati ale acestora cu diverse metale. Dinti in mod normal sunt fabricati din plastic si pot fi facuti sa se potriveasca cu dinti naturali.
Protezele scheletate se indica in cazul existentei unui numar de dinti la nivelul arcadelor. Sunt alcatuite dintr-o parte fixa si o parte mobila. Se realizeaza partea fixa a lucrari care se aplica pe dinti existenti, continand niste elemente speciale de prindere pentru partea mobila a lucrarii. Pacientul resimte un confort  mai mare in cazul protezelor scheletate.
Protezele aplicate pe implanturi dentare-in cazul in care pacientii doresc o lucrare fixa sau mobilizata si nu mai exista nici un dinte se poate apela la implantologie pentru a introduce un numar de 3,4 impanturi dentare pe care se aplica niste sisteme speciale pe care se realizeaza o proteza perfect adaptata.Confortul resimtit fiind acelasi sau mai bun decat in cazul protezelor scheletate.

Puntea dentara este un procedeu terapeutic prin care se inlocuieste unul sau mai multi dinti lipsa prin intermediul unei lucrari protetice, care se ancoreaza pe dinti restanti prin intermediul unor coroane dentare. O punte dentra clasica este compusa din dintele sau dintii ,,falsi”care inlocuiesc dintii lipsa si doua sau mai multe coroane dentare care servesc la ancorarea punti pe dintii invecinati dintilor care lipsesc. Atunci cand lipsesc mai multi dinti se poate apela la  inserarea unor implante dentare care sa serveasca drept suport pentru o punte dentra. Puntile sunt facute in general din ceramica; ceramica pe suport din metale nobile sau seminobile; ceramica arsa pe zirconiu. Puntile dentare inbunatatesc masticatia si reduc posibilitatea migrarii dintilor vecini in spatiul lipsa.Puntea dentara este un procedeu terapeutic prin care se inlocuieste unul sau mai multi dinti lipsa prin intermediul unei lucrari protetice, care se ancoreaza pe dinti restanti prin intermediul unor coroane dentare. O punte dentra clasica este compusa din dintele sau dintii ,,falsi”care inlocuiesc dintii lipsa si doua sau mai multe coroane dentare care servesc la ancorarea punti pe dintii invecinati dintilor care lipsesc. Atunci cand lipsesc mai multi dinti se poate apela la  inserarea unor implante dentare care sa serveasca drept suport pentru o punte dentra. Puntile sunt facute in general din ceramica; ceramica pe suport din metale nobile sau seminobile; ceramica arsa pe zirconiu. Puntile dentare inbunatatesc masticatia si reduc posibilitatea migrarii dintilor vecini in spatiul lipsa.

Coroana dentara de acoperire sau cunoscuta uneori ca un ,,capac” este o restaurare artificiala ce incercuieste si acopera un dinte natural sau un implant dentar pe portiunea vizibila, adica deasupra marginii gingivale. Materialul folosit in clinica noastra este ceramica dentara cunoscuta si sub numele de portelan. Ceramica poate avea ca suport un schelet metalic (varianta clasica) sau de oxid de zirconiu (varianta moderna). O coroana dentara este utilizata pentru mai multe cauze de exemplu: daca ai plombe ingalbenite si vrei sa-ti inbunatatesti aspectul; distructia dentara este foarte mare vei avea nevoie de o coroana pentru a proteja; poate ajuta la sustinerea unei punti sau a unei proteze.Coroana dentara de acoperire sau cunoscuta uneori ca un ,,capac” este o restaurare artificiala ce incercuieste si acopera un dinte natural sau un implant dentar pe portiunea vizibila, adica deasupra marginii gingivale. Materialul folosit in clinica noastra este ceramica dentara cunoscuta si sub numele de portelan. Ceramica poate avea ca suport un schelet metalic (varianta clasica) sau de oxid de zirconiu (varianta moderna). O coroana dentara este utilizata pentru mai multe cauze de exemplu: daca ai plombe ingalbenite si vrei sa-ti inbunatatesti aspectul; distructia dentara este foarte mare vei avea nevoie de o coroana pentru a proteja; poate ajuta la sustinerea unei punti sau a unei proteze.